Speciaalbier Abonnement Hellobier

Speciaalbier bij de barbecue?

Geplaatst op juli 29, 2020

Wist je dat een barbecue met speciaalbier heerlijke combinaties op kan leveren?

Er bestaan speciaalbier foodpairings voor de barbecuegerechten waarbij je je vingers aflikt. Niet alleen in de zomer maar eigenlijk het hele jaar door kan je heerlijke barbecuegerechten bereiden. Hoewel de meeste mensen de zomer zien als ideale barbecue periode zijn er ook fanatiekelingen die de barbecue ook in de lente, herfst en zelfs de winter aansteken. Het aanbod speciaalbieren veranderd ook mee met de seizoenen. Hierdoor kun je ieder seizoen een BBQ gerecht combineren met een lekker speciaalbiertje.

Speciaalbier barbecue

Speciaalbier voor barbecue in bijzondere bierpakketten

Door speciaalbier specialist Hellobier worden maandelijks de lekkerste speciaalbieren geselecteerd. De meeste bieren zijn afkomstig van microbrouwerijen uit Nederland maar ook uit het buitenland. Zo kan je een speciaalbier abonnement nemen. Je krijgt dan iedere maand een selectie bijzondere speciaalbieren thuis gestuurd. Daarnaast verzorgt Hellobier ook bierproeverijen op locatie. Kennis delen staat centraal in zowel de bierpakketten als bij de bierproeverijen. In samenwerking met BBQ Pitmaster is er een kookboek gelanceerd met 80 gerechten en bijpassende bieren. De combinatie is te verkrijgen bij Hellobier.

Variatie van barbecue bereiding vraagt om variatie aan speciaalbier

Bakken, braden, grillen zijn een aantal vormen van bereiding van vis, vlees en groente op de barbecue. Daarnaast kan je ook stomen en roken om bijzondere smaken aan de producten mee te geven. De verschillende manieren van barbecueën vragen om verschillende speciaalbieren. Het bierassortiment bevat alle basissmaken bestaande uit zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het is van belang dat de smaakintensiteit van het gerecht niet de smaakintensiteit van het bier overtreft en andersom.

Hoe combineer ik barbecuegerechten het beste met speciaalbier?

Het combineren van speciaalbier en barbecuegerechten lijkt op het combineren van wijn met eten. Lichtere gerechten combineren goed met licht gekleurde en laag alcoholische bieren. Denk aan een gegrilde witvis met een saison of een licht blond bier. Bij stevigere gerechten mogen er ook zeker stevige bieren tegenover staan. Denk bij deze combinatie aan een gebraden stuk vlees met een dubbel of zelfs een quadrupel. Bereid je een dessert op de barbecue dan kun je ook hier een speciaalbier combineren. Denk aan porter, stouts of fruitbier als goede afsluiter van een barbecue.

Welke volgorde van type bieren houd ik aan bij een barbecue?

Het is van belang dat een bier dat je eerst drinkt niet het volgende bier volledig in het niet laat vallen. Een stevig bier kan aardig wat restsmaken achterlaten waardoor een te licht bier als tweede of derde bier niet goed uit de verf komt qua smaak. Zonde van dat bier natuurlijk. Het is daarom verstandig om de bieren op te bouwen aan de hand van het alcoholpercentage. Denk ook aan het koelen van je lichtere bieren en gebruik een koelbox om je bier lekker op temperatuur te houden. De wat zwaardere bieren kan je beter eerst op temperatuur laten komen voordat je ze drinkt.

Barbecue kookboek met speciaalbier combinaties

Bestel het Culinair BBQ Boek hier

Sinds de zomer van 2020 bestaat het boek Culinair BBQ, keilekker & supersimpel. Hierin staan 80 barbecue gerechten met wijn- en biersuggesties. De gerechten zijn verdeeld in de 4 seizoenen lente, zomer, herfst en winter zodat het hele jaar door gebarbecued kan worden. Dit boek is bij Hellobier te bestellen in combinatie met 8 speciaalbieren uit het boek. Het boek staat vol praktische tips zodat jij als een barbecuemaster aan de slag kunt.